Házicsoport

A házi csoportok azzal a céllal alakultak, hogy több lehetőség legyen arra, hogy az Igéről beszélgessünk és egymásról többet megtudjunk. A biblia óra kötöttebb alkalom és nagyobb létszámú a házi csoportokénál. Mivel a  csoportban kevesebben vagyunk nagyobb nyitottsággal tudunk egymás felé fordulni. Természetesen a hitünk mélységében és gyakorlásában is nagyon különbözőek vagyunk. Így a csoport alkalmakon lehetősége van mindenkinek a hitbeli fejlődésre, a saját megtapasztalásaink megosztására.

Nagy-nagy lehetőség az, amikor a vasárnapi igehirdetésekből készülünk a csoportra, mert jobban elmélyülhet az ige mondanivalója, és a megbeszélés végére sokkal több részlet válik érthetőbbé számunkra. Könyvek alapján is tartunk csoport alkalmakat. Ilyenkor a gyakorlati megtapasztalások, útmutatások kerülnek előtérbe.

Nagyon jó dolog egy ilyen csoporthoz tartozni. Sokkal közelebbről megismerjük egymást, tudjuk a másik terhét imádságban hordozni az Úr előtt. Az évek alatt sok-sok áldásban volt részünk és kitartásunkat is megjutalmazta a mi Urunk! Nagyon hálásak vagyunk a csoportunkért!

Vélemény, hozzászólás?