Keresztelő

A keresztség Isten irántunk való szeretetének és szövetségének a pecsétje.

Amennyiben szeretne csatlakozni a református keresztyénséghez, vagy a gyermekét szeretné gyülekezetünkben megkereszteltetni, az alábbi feltételek mellett örömmel kiszolgáltatjuk a sákramentumot:

a) Gyermekek keresztelése

Fontosnak tartjuk, hogy a szülők – Isten törvénye szerint – házastársi kapcsolatban éljenek. Kérjük, az első kapcsolatfelvételre hozzák magukkal a gyermek anyakönyvi kivonatával együtt a házassági anyakönyvi kivonatot is!

A keresztelő előtt 3 alkalommal felkészítő beszélgetés tartunk, amiben a lelkipásztorunk vezetése mellett végiggondolhatják azt az fogadalmat, amit a keresztelőkor tenni fognak.

Amennyiben városunkban élnek, kérjük, hogy a református vallású szülők is vállalják fel a gyülekezetünkhöz való tartozást.

És mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiknek a szülei élettársi kapcsolatban élnek?

Amennyiben a szándék komoly, lehetőség van a keresztelésre. Kérjük a szülőket, ez esetben gyermeküket hozzák el közénk az Istentiszteletre, illetve írassák be az óvodai illetve iskolai hittanra. Iskolás korban, általában közvetlenül a konfirmáció előtt pótoljuk azt, ami gyerekkorban elmaradt.

Közösségünkben semmilyen szinten nem teszünk különbséget a megkeresztelt és a még meg nem keresztelt gyermekek között!

b) Felnőttek keresztelkedése

A keresztséget felnőtt korban is fel lehet venni és erre egyre több példa is van. Ha felnőttként szeretne megkeresztelkedni, jelezze az elhatározását gyülekezetünk lelkipásztoránál és csatlakozzon egy felnőtt konfirmandus csoporthoz.

Vélemény, hozzászólás?